A circle has a diameter of 12 inches. what is the area of the shaded section. use 3.14 as pi. no a,b,c,d just an exact answer thanks

Answers

Answer 1
Answer:

Answer:

Area of shaded section is 113.04

Step-by-step explanation:

Area of circle is calculated by formula A=\pi r^(2).

where 'r' is radius.

here given diameter is 12 inches .

so radius is calculated as  r=(d)/(2)=(12)/(2)=6

and value of \pi is 3.14

so, Area is ;

A=\pi r^(2)

Put value of \pi =3.14 and r=6 inches

A=3.14*6^(2)

A=3.14*36

A=113.04

Hence, area of shaded section is 113.04

Answer 2
Answer: A = pi r ^2
A = 3.14(6^2)
A= 3.14 (36)
A = 113.04


Related Questions

What is 20% of what number is 96?
How do you determine if the line segments are congruent
After earning interest,the balance of an account is $420. The new balance is 7/6 of the original balance. How much interest did It earn
If 2/3=x/12 what is the value of x 481824
What is the value, after 7 years, of a 2014 Ford Mustang that originally cost $25,000.00 if it depreciates at a rate of 8% per year

One of the fastest recorded speeds of a turtle while swimming is 9 m/s. Approximately, what is this speed in kilometers per hour? [1 kilometer = 1,000 meters] [1 hour = 60 minutes = 3,600 seconds]

Answers

Answer: 32.4 km/h.

Step-by-step explanation:

This is a simple conversion of units, so we're going to use conversion factors. A conversion factor is used to change the units of a measured quantity without changing its value.

The unity bracket method of unit conversion consists of a fraction in which the denominator is equal to the numerator, but they are in different units; since the numerator and denominator are equal, the fraction is equal to one and it won't affect the value of the quantity. Here's how you do it:

(9m)/(s) *(1km)/(1,000m) *(3,600s)/(1h) =32.4(km)/(h)

As you can see, the seconds and meters cancel each other and you're left with km/h.

32.5 kilometers per hour

Help me with this I'm on a time limit

Answers

$3.15 because you multiply 4.50 by .30 because you change the percent into a decimal so you get 1.35.Now you subtract 4.50 and 1.35 because it is a discount.

750 split in to the ratio 7:8

Answers

Given:
total = 750
ratio = 7 : 8

We need to get the ratio of the number to its total

7 + 8 = 15 ; 7/15 and 8/15 is the ratio of the number to its total.

We multiply these ratio to the total of 750

7/15 * 750 = 350
8/15 * 750 = 400

7:8 is equal to 350:400


A^2-5a+6


((factor and solve))

Answers

Answer: a^2 - 5a + 6

(a-6)(a+1) = 0

Step-by-step explanation:

(a-6) = 0

a=6

(a+1) = 0

a = -1

What is 2 to the fourth power plus 81 minus 50 plus 5?

Answers

I believe it is 52. Sorry if I'm wrong.

Answer:52


Step-by-step explanation:

2^4 = 16

Then..

16+81 =97

Then..

97-50 = 47

Lastly..

47+5 = 52

A car accelerates in a straight line. It's average acceleration is 12m/s squared. Calculate the increase in velocity of the car in 4.0s

Answers

Last velocity= first velocity+acceleration*time
increase in velocity= 12*4=48m/s

Final answer:

The increase in velocity for the car, given an average acceleration of 12 m/s² over 4.0 seconds, can be calculated as 48 m/s.

Explanation:

The question asks to calculate the increase in velocity of a car given an average acceleration of 12 m/s² over a time span of 4.0 seconds. This is a straightforward application of the formula for acceleration, which is defined as the change in velocity per unit of time. Hence, we can rearrange this formula to find the change in velocity, which is also known as 'delta v': Delta v (change in velocity) = Acceleration * Time. Substituting our given values, we find: Delta v = 12 m/s² * 4.0 s = 48 m/s.

Learn more about Acceleration here:

brainly.com/question/2303856

#SPJ2